Transformă un tratament spa într-o rutină săptămânală!

Un articol de Sonia Argint Ionescu

Într-o lume în care suntem întotdeauna pe fugă și ne dorim să le reușim pe toate: să fim cei mai buni la job, să fim cei mai buni părinți pentru copiii noștri și, în același timp, să nu neglijăm prietenii și viața socială, zic eu că ar fi bine să ne luăm un moment de respiro doar pentru noi, în care ne punem gândurile și prioritățile în ordine, în care ne întoarcem la noi și la valorile noastre.

Și cred că sunt în măsură să vorbesc despre asta pentru că am experiența necesară, de vreme ce am acasă un soț, doi copii și mai multe joburi.

Sonia Argint Ionescu

După ce am trecut prin momente tensionate, că nu-mi mai știam capul de treabă, am reușit să înțeleg un lucru foarte important, despre care știu că multă lume nu-i acordă prea multă importanță. Iubirea față de propria persoană, grija pe care ne-o purtăm nouă înșine/însene și momentele de răsfăț. Nu, nu este o atitudine egoistă. Aș zice chiar din contră, este un gest altruist. Atunci când avem grijă de noi și suntem în armonie cu propria persoană, suntem mulțumiți și nu acumulăm frustrări, vom fi mult mai disponibili să oferim iubire și zâmbete tuturor celor din viața noastră, celor pe care îi iubim.

Din acest motiv am ales să vă povestesc astăzi despre tratamentul SPA, despre relația mea cu acest concept și vă invit să mă urmăriți în continuare.

M-am născut și am crescut în oraș. În cel mai mare și mai aglomerat oraș din această țară. Mediul urban este cel în care îmi desfășor zilnic activitatea și, în principiu, sunt destul de bine adaptată la tumultul său. Dar cu toate astea totul de jur împrejur devine tot mai solicitant și stresant. Efectele sunt lesne de remarcat de fiecare dată când ne pierdem prea repede răbdarea în trafic, cu copiii sau mai știu eu în ce conversație.

Am decis că trebuie să-mi fac timp săptămânal pentru mine și pentru starea mea de bine. Așa am constatat că după un tratament SPA sunt mult mai fercită. Știți voi, hormonii aceia buni din creierașul nostru, mai exact dopamina și serotonina, își fac din plin simțită prezența.

Pe mine SPA-ul mă ajută nemaipomenit și pentru că fac foarte mult sport. În urmă cu doar câteva săptămâni am alergat un semimaraton – adică 21km. Este o distanță considerabilă care necesită recuperare. Așa am trecut mai ușor peste durerile musculare (da, chiar dacă ești bine antrenat, oarece dureri și febră musculară tot există). Un masaj făcut de o persoană cu care rezonezi energetic (foarte important!!) este mană cerească.

Inclusiv pentru eliminarea toxinelor un tratament SPA este exact ceea ce ai nevoie, dacă ți-ai propus o cură de detox. Tocmai de aceea nu uitați de apă, atât în perioada procedurilor, cât și în viața de zi cu zi.

Și dacă tot nu te-am convins până acum că meriți să te răsfeți, iată câteva motive în plus pentru care trebuie să urmezi un tratament SPA:

  • timp numai și numai pentru tine (orice om are nevoie de el);
  • poți avea un rendezvous împreună cu jumătatea ta (da, la SPA se merge și în cuplu, este chiar foarte plăcut și generează momente de apropiere);
  • te poți bucura de o ieșire cu cele mai bune prietene (altceva decât banalul shopping J );
  • te-ai hotărât să începi o etapă nouă în viața ta;
  • vrei să ai grijă de tine pentru oamenii pe care îi iubești (starea bună de spirit o va influența simțitor și pe cea de acasă);
  • sigur ți-ai promis că în acest an vei încerca ceva nou 🙂

Eu zic să nu mai stai pe gânduri și să cauți un SPA în care să te destinzi timp de câteva ore. Apoi tare m-ar bucura să-mi dai un feedback și să-mi zici dacă am avut sau nu dreptate cu cele scrise mai sus!

Sonia Argint Ionescu este prezentatoare TV, blogger și ambasadoare a OMV Bucharest Half-Marathon.

0 replies on “Transformă un tratament spa într-o rutină săptămânală!”