Time out versus Burn out

Time out- Burn out. Tic-Tac. Tic-Tac. Ce poate fi mai copleșitor decât să muncești până la epuizare? Să fii permanent pe fugă, cu piciorul pe accelerația imaginară a unui vehicul-fantomă  – STRESUL adică…care te duce din păcate spre o singură destinație – Burn out! Te-ai temut mereu că îți va apărea și acest punct pe harta vieții…și dintr-o dată Boom! A intrat în viața ta! Iar tu trebuie să-l elimini numaidecât!

Se întâmplă acum!

Se spune că este un sindrom. Că poate fi prevenit. Că are simptomatologie, diagnostic și tot ce-i trebuie ca să fie pus la rang de boală. Burn-out-ul. Această denumire care sună a Vibe și a Mood, din păcate nu vestește decât căderea liberă! Și e din ce în ce mai frecvent în zilele noastre!

Burn-out este un termen importat din psihologie ce ne definește acea stare de epuizare emoțională, mentală și fizică cauzată de expunerea excesivă și prelungită la situații stresante. Alerta de burn-out este data de două stari: epuizarea emoțională (lipsa de energie) și performanța redusă la locul de muncă sau acasă.

Nu vrei o pauză?

Parcă n-aș simți nevoia acum unei apologii a factorilor declanșatori, dar aș spune doar atât: hai să luăm o pauză de la nevoia de control permanent, de la activitatea monotonă, repetitivă sau de la asumarea unui număr prea mare de responsabilități. Nu le poți face tu pe toate singură! Și încă ceva extrem de important – trăiește-ți viața pentru că alta nu mai ai! Asta aș spune prietenelor mele dacă ar fi vreuna dintre ele în situația de burn out!

simți nevoia unei pauze?
simți nevoia unei pauze?

Ce m-a pus de multe ori pe gânduri tot citindu-i pe psihologi este ecuația binară stres – burn-out! Dacă în cazul stresului simptomele sunt destul de vizibile și, ca atare, sunt recunoscute, simptomele oboselii cronice sunt subtile, insidioase, mai ales în fazele ei incipiente, iar când deja s-a instalat, din păcate nu se prea mai poate face mare lucru. Dacă te simți epuizată emotional, dacă nu mai vrei să te implici, dacă renunți la tot ce-ți plăcea odată…și dacă ți se întâmplă faza aceea cu inutilitatea – singura stare prezentă…ei bine, nu e semn bun!

Noi recomandăm, tu decizi!

O ieșire pe malul mării, la unul dintre cele mai elegante spa-uri din România, unde nu ai doar sală de sport, mare, piscină și masaj, ci ai un adevărat sanctuar al relaxării, la unicul centru medical de 5 stele cu terapii pe bază de nămol sapropelic, este o metodă sigură de prevenție a acestui dușman de temut!

Ana Health Spa din cadrul Hotelului Europa îți oferă acum șansa să renaști pur și simplu!

relaxare în hamac la Hotel Europa!
relaxare în hamac!

Ce era aia epuizare? Ce termen este stresul? Un singur lucru îți vine acum în minte. Time out! Este într-adevăr momentul pentru o pauză! O pauză de la tine, așa cum erai ieri și o pauză pentru tine, cea care ești acum. Doar așa mai poți fi și mâine, într- o nouă TU!

0 replies on “Time out versus Burn out”