Time-out Antistress, prevenirea sindromului Burnout

Prevenirea instalării sindromului de BURNOUT

Pentru omul trăitor la început de mileniu 3 stresul cotidian este de multe ori copleșitor. Încercăm să ne depășim limitele, atât pe plan profesional cât și pe plan personal. Cu stilul de viață pe care îl ducem din ce în ce mai alert  și indiferent față de nevoile personale ale individului, fiecare dintre noi riscă să ajungă la Burnout.

Sindromul Burnout, cunoscut și ca “oboseală cronică” este diferit de stres și definește o stare de epuizare emoțională, mentală și fizică, cauzată de expunerea excesivă și prelungită la situații stresante. Aceasta stare se poate manifesta chiar la persoanele active foarte tinere, depinzând de factorii care influențează stilul de viață, condițiile de la locul de muncă, tipul comportamental.

Simptomele oboselii cronice sunt: epuizarea emoțională, lipsa de implicare, abandon al activităților preferate, delăsare, neajutorare, senzația de a fi copleșit, pierderea motivației… Este vorba, în principal, de afectarea negativă a stării psihice și emoționale.

“Pentru prevenția sindromului burnout, ca medic, recomand periodic detașarea de activitățile cotidiene stresante. Ca si soluție la îndemână, puteți apela la centrele wellness – cu un scop în minte, fie că este clar definit – diminuarea efectelor stresului, detox sau fitness – sau mai puțin definit, cum ar fi necesitatea de a vă reseta mental – pentru a depăși schimbări dificile în viața personală, schimbarea locului de muncă sau dezechilibrul emoțional. Astfel, puteți trece la obiceiuri de viață mai bune, să eliminați anumite obiceiuri nesănătoase și să vă acordați atenția necesara pentru a vă regăsi armonia interioară.” spune Dr. Mihaela Cucu, Director Medical la ANA Health SPA.

“La centrul ANA Health Spa puteți găsi acel complex de servicii de calitate, factori de mediu (aerosoli, nămol, soare, apa mării și a Lacului Techirghiol) precum si o multitudine de terapii care oferă minții și corpului acea armonie și relaxare și ajută la îndepărtarea factorilor de stres.

Recomand masajul antistress de relaxare profundă, al scalpului și regiunii cervicale, care stimulează circulația sanguină și terminațiile nervoase, elimină contracturile dureroase, restabilește echilibrul mental și puterea de concentrare. Este inamicul depresiei și anxietății, generând o infuzie de relaxare și liniște interioară.

O baie caldă, relaxantă, cu apă sărată din Lacul Techirghiol și decocturi de plante culese din zone montane nepoluate, ce vă va transpune, prin intermediul aromelor naturale, într-un colț de natură, având efect calmant și odihnitor, inducând starea de somn.

Terapie naturală a insomniei, stresului și anxietății, Shirodhara, este un sublim masaj al capului, extrem de plăcut, inspirat din medicina tradițională indiană Ayurveda, cu o tradiție de peste 6000 ani. Un fir continuu de ulei cald vă alintă fruntea într-o ușoară mișcare de balans de la o tâmplă la alta, trecând prin centrul frunții, unde se află „ochiul minții”, conform tradiției ayurvedice.

O alta terapie recomandata pentru stress, este terapia prin plutire sau „Floating Pod therapy” de care puteți beneficia la ANA Wellness & SPA din Crowne Plaza Hotel Bucuresti. Aceasta terapie, presupune plutirea într-o capsulă cu apă cu sare de magneziu Epsom.  Cele mai bune beneficii ale sărurilor de magneziu sunt capacitatea lor de a ajuta la înlăturarea stresului din timpul zilei și la ameliorarea anxietății ocazionale, precum si pentru a ajuta la un somn mai bun, mai odihnitor. Cunoscând capacitatea magneziului de a calma mușchii tensionați și de a trata anxietatea, probabil nu este deloc surprinzător faptul că este, de asemenea, lăudat că a ajutat si la somn. Majoritatea oamenilor de astăzi au deficiente de magneziu, iar băile de sare Epsom sunt o modalitate excelentă de a crește concentrația de magneziu. Magneziul este esențial pentru sute de procese importante din corpul nostru, dintre care unul este si acela de detoxifiere.”

În completarea terapiilor din centrele Wellness & Spa, este recomandat să beneficiați de un meniu alimentar ușor, fresh, constând in legume, peste si fructe proaspete si de mângâierea razelor de soare. Puteți fi răsfățat de soare prin abandonul într-un șezlong, pierdut în grădina minunată a hotelului Europa sau puteți practica sesiuni de yoga si meditație, lectura intr-un hamac la umbra copacilor sau plimbări pe plaja in briza marii. Cu siguranță toate aceste tehnici vor oferii un somn mai odihnitor si o pauza de la grijile cotidiene.

Va așteptam cu drag in oaza de relaxare si armonie de la centrele ANA Wellness & SPA si ANA Health SPA!

0 replies on “Time-out Antistress, prevenirea sindromului Burnout”