Terapii versatile pe alese!

Shirodhara

Terapii versatile pe alese: Masajul cervical. Apa sărată de Techirghiol. Decocturi de plante. Shirodhara. Și deloc la urmă, aroma unei cafele de senzație.

Vreți să știți la ce folosesc tot ce am înșirat mai sus? Ei bine, hai să analizăm toate aceste terapii!

Masajul de relaxare profundă al scalpului și regiunii cervicale este un must. Nu strică niciodată, ba chiar stimulează circulația sanguină și terminațiile nervoase, elimină contracturile dureroase, restabilește echilibrul mental și puterea de concentrare. Adio depresie și anxietate ! Salve liniște și bună dispoziție! Șirul terapiilor continuă.

Urmează o baie relaxantă în piscina cu apa sărată din Lacul Techirghiol și despre decocturile de plante culese din zone montane  care ne transpun prin intermediul aromelor vegetale, într-un colț de natură.

Terapie naturală a insomniei, stress-ului și anxietății, Shirodhara nu este altceva decât un sublim masaj al capului, extrem de plăcut, inspirat din medicina tradițională indiană Ayurveda, cu o tradiție de peste 6000 ani.

“Shiro” înseamnă cap, “dhara” înseamnă a picura ulei în fir continuu. Masajul constă în a turna ulei pe frunte de la o anumită înălțime, în mod continuu, folosind o mișcare specială care permite curgerea uleiului pentru a-l rula apoi prin scalp și păr. Uleiul este absorbit prin foliculii de păr și are rolul de a calma sistemul nervos central, reducând astfel stresul, și prevenind astfel instalarea bolilor cauzate de acesta.
Uleiurile folosite sunt speciale, fiind preparate cu vegetale nutritive și tonice: susan, ricin, nucă de cocos, busuioc, valeriană, salvie, floarea pasiunii și condimente precum ghimbir, scorțișoară, nucșoară.

Shirodhara

Firul continuu de ulei cald ne alintă fruntea într-o ușoară mișcare de balans de la o tâmplă la alta, după o direcție aflată aproximativ pe centrul fruntii, în „ochiul minții”, cu viteză mică și constantă ce vindecă prin atingere.

Crește nivelul de serotonină, „hormonul fericirii”, simțim cum toate gândurile noastre se dizolvă treptat, într-o stare subtilă de liniște interioară, de mulțumire și de plutire care ne umple sufletul.

Aroma unei cafele bune băute pe terasă în mângâierea razelor de soare și abandonul într-un hamac pierdut în grădina minunată a hotelului vor șterge orice urmă de oboseală, vor  reseta optimismul și starea de bine.

 

 

 

 

0 replies on “Terapii versatile pe alese!”