Imunitate prin diversitate! Terapiile naturale care te scapă de răceală!

Cum ne putem crește imunitatea pentru a ne proteja eficient contra răcelii și gripei?

Toată lumea răcește, indiferent de anotimp. Durata și intensitatea simptomelor diferă însă de la o persoană la alta. Asta se datorează sistemelor noastre diferite de funcționare și modului în care imunitatea se apăra față de microbi și față de factorii de agresiune ai mediului. Ce face sistemul imunitar? El ne apără de orice atac venit din partea agenților patogeni: virusuri, bacterii, toxine, stres.

Doamna Dr Mihaela Cucu, ne împărtășește sfatul său in calitate de specialist.

Este importantă conștientizarea acestor factori ce influențează și determină imunitatea scăzută. Când observi apariția simptomelor, ca oboseală sau apatie, te sfătuim să evadezi într-un centru de sănătate si relaxare, în care poți beneficia de terapii potrivite. Te invitam să descoperi în Eforie Nord, centrul Ana Health Spa, în Hotel Europa, centru de sănătate și relaxare ce a fost premiat repetat pentru excelență în servicii.

Opțiunea pentru terapii care stimulează și cresc imunitatea, este cea mai bună alegere.

Printre terapiile ce pot ameliora și întări imunitatea, se numără drenajul limfatic manual. Este o metodă naturală eficientă în stimularea imunitații și de reducere a edemelor de cauză limfatică, intensifică schimburile nutritive și eliminarea toxinelor.

De asemenea, o altă opțiune atractivă este o baie relaxantă cu apa sărată din Lacul Techirghiol, intens mineralizată la care se adaugă decocturi de plante culese din zone alpine nepoluate. Este o terapie care stimulează circulația și întărește imunitatea.

O terapie cu nămol sapropelic din Lacul Techirghiol, recunoscut pentru calitățile sale terapeutice, prin efectul termic contrastant, cald – rece, de asemenea este o armă foarte importantă împotriva riscului de îmbolnăvire. O baie și o ședință de gimnastică în apa cristalină a piscinei și abandonarea într-un hamac în superbă grădină exterioară a hotelului vor completa o experiență de neuitat.

Starea psihică influențează “mecanismul” sistemului imunitar. Pentru combaterea stresului, mișcarea repetată în timpul programului de muncă (5 sau 10 minute de pauză), băile fierbinți cu uleiuri de eucalipt, rozmarin sau mușcată și masajele care pun în mișcare circulația sangvină sunt metode excelente pentru stimularea producției de anticorpi. În final, trebuie să permitem stării de relaxare să fie numitorul comun al tuturor zilelor.

Din 15 Aprilie, te invităm în Eforie Nord la Hotel Europa, unde vei găsi o cale sigură de a-ți crește imunitatea prin diversitate!

0 replies on “Imunitate prin diversitate! Terapiile naturale care te scapă de răceală!”