La ce să te aștepți când vei încerca prima dată terapia prin plutire ( Float Pod)

Cu siguranță că ai tot auzit despre terapia prin plutire și dacă te-ai gândit să o încerci și tu, îți garantăm că nu vei regreta. Terapia prin plutire este un mod unic de relaxare și vindecare ce implică sesiuni de plutire de 60-90 minute în bazine cu săruri de magneziu şi sulf. Soluția de sulfat de magneziu, cunoscută şi sub numele de sare amară sau Epsom, la o concentraţie foarte ridicată (500 kg de săruri la 1 tonă de soluție), este atent controlata și menţinută la temperatura pielii de 35 de grade pe durata sesiunii de plutire. Plutirea se face fără cel mai mic efort la suprafața apei de doar 25 cm (nu trebuie să știi să înoți), fiind susținut în imponderabilitate datorită densității ridicate. Vei beneficia simultan de relaxare psihică şi fizică, de tratament termal, de aportul de magneziu şi sulf. Ideea din spatele terapiei de plutire este că acel corp este plasat într-o stare de relaxare completă, îndepărtat de zgomotele sau distragerile externe. Camera de deprivare senzorială, cunoscută și sub numele de Float Pod, închide toate zgomotele, luminile și alți factori care ne împiedică adesea să ne acordăm pe deplin cu sinele vostru interior.

În primele câteva minute, este posibil să simți un ușor disconfort și o strângere în zonele corpului care au nevoie de cea mai mare relaxare, partea superioară a spatelui și gâtul s-au încordat. Va trebui să vă concentrați doar pe respirație. Acesta este corpul tău care opune rezistență, dar în cele din urmă va învăța să renunțe și să se relaxeze. Ajută să intri într-o experiență de plutire cu mintea deschisă, gata să slăbești din strânsoarea sentimentului de control și a așteptărilor.

După câteva minute în interiorul capsulei, corpul tău începe să se simtă una cu apa. Pentru că nu există factori externi care să te ancoreze într-o anumită stare în timp, mintea intră adânc într-o stare meditativă și nu știi când vor trece cele 60 sau 90 de minute. Nivelul de cortizon este semnificativ scăzut, astfel încât toate senzațiile de stres, tensiune sau anxietate sunt uitate pentru că ieșiți de acolo cu un sentiment de revigorare, eliberat de dureri și alte neplăceri și complet odihnit.


terapia prin plutire

Lista de beneficii ale terapiei prin plutire (Float Pod) este extrem de numeroasă, are practic loc o terapie naturală şi completă asupra întregului corp fizic, simultan cu o relaxare la nivel mental, cei care plutesc beneficiind de ameliorare sau chiar vindecare completă a afecţiunilor. Absorbţia de magneziu şi sulf prin porii pielii complet deschişi, la o temperatură ce este în acelaşi timp comfortabilă şi echilibrată, este net superioară faţă de cea oferită de tratamentul oral cu suplimente alimentare pe bază de magneziu.

Cele trei elemente ale terapiei prin plutire – Sare Epsom (sulfat de magneziu), Imponderabilitat, Meditație – au numeroase beneficii asupra organismului nostru:

Îmbunătățește calitatea pielii și a părului

Sarea Epsom din bazin contribuie la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și îmbunătățește sănătatea părului. Concentrația de magneziu din sare te poate ajuta să scapi de afecțiunile pielii, cum ar fi rozaceea sau eczema.

Ajută în înlăturarea stresului

Datorită sentimentului profund de relaxare și pace interioară pe care o generează timpul petrecut în bazin, terapia prin plutire devine un “instrument” de mare ajutor în ceea ce privește lupta cu stresul și reducerea sa semnificativă.

Întărește sistemul imunitar

Unul dintre principalele beneficii ale terapiei îl reprezință creșterea activității celulelor sistemului imunitar, fiind un bun mecanism de stimulare a imunității și eliminare a virusului.

Îmbunătățește calitatea somnului

Obținerea unui somn de calitate a devenit o adevărată provocare în zilele noastre. Terapia de plutire te poate ajuta în refacerea simțurilor, îmbunătățirea stărilor de insomnie până la dispariție reglând ciclul somn – veghe, refăcându-se sinapsele și conexiunile nervoase. Este cunoscut faptul că 90 de minute de plutire echivalează cu odihnirea profundă a 6-8 ore de somn.

Reduce anxietatea

Nu mai este un secret că anxietatea este larg răspândită și una dintre afecțiunile de sănătate care necesită un tratament de lungă durată. S-a descoperit că cei care au urmat terapia prin plutire au experimentat efecte benefice legate de reglarea emoțiilor, depresie și probleme de somn.

Îmbunătățește abilitățile de învățare

Atunci când petrecem în mod regulat perioade lungi de timp într-un bazin de plutire, creierul nostru se află într-o stare de undă theta, asta însemnând că mintea nu se mai rătăcește așa ușor. Cu timpul, mintea se va deschide și va fi capabilă să învețe într-un ritm mult mai rapid, să obțină performanțe mai bune și să își amintească cu ușurință.

Te așteptăm la Ana Spa Crowne Plaza Bucharest să încerci și tu efectul terapiei prin plutire ( Float Pod). Descoperă oferta aici https://www.anawellness.ro/wellness-spa/.

 

0 replies on “La ce să te aștepți când vei încerca prima dată terapia prin plutire ( Float Pod)”