Contracturile musculare – Victimă: GÂTUL sau CERVICALA

Ce faci când te împrietenești prea mult cu anumite contracturi musculare, mai ales la nivelul mușchilor gâtului și umerilor? Ele sunt cunoscute de altminteri în rândul tuturor lucrătorilor la computer sau al cercetătorilor aplecați spre cunoaștere…

Spui răspicat: PÂNĂ AICI !

Mușchii gâtului suportă greutatea capului. Sărăcuții de ei pot resimți adevărate traume datorită suprasolicitării și problemelor legate de o postură incorectă și prelungită. Un gât rigid se caracterizează prin durere și dificultăți la mobilizare, mai ales când încercăm să întoarcem capul într-o  parte. Contracturile pot fi acompaniate de dureri la nivelul mușchilor gâtului, dureri de cap, la nivelul umerilor sau/și brațelor. Pentru a ne putea uita înapoi sau discret peste umăr, din păcate vom deveni lupișori, întorcându-ne cu tot corpul.

Contracturile din zona gâtului. Cum a apărut TENSE NECK – Gât tensionat?

tense_neck
(sursă foto: http://nextlevelhealth.com/causes_of_headaches/)

Simplu.

  1. Prin posturi vicioase, prelungite – fie stând cocoșați / cocoșate la birou în fața computerului, fie cu privirea atintita în jos asupra telefonului mobil sau tabletei, fie la volan, nearanjându-ne corect scaunul.
  2. Prin poziții nefirești în timpul somnului, poziții care ne prilejuiesc și nefericitul bruxism (scrâșnitul dinților în somn)
  3. Prin traumatism sportive – căderi sau lovituri bruște care imping capul într-o parte
  4. Prin răsucirea capului într-o parte sau alta în mod repetat
  5. Prin purtarea de greutăți mari pe umeri.
  6. Prin anxietate repetată care conduce la tensiune la nivelul gâtului.

Simptomele se accentuează lent și progresiv în conditiile în care factorul favorizant nu este îndepărtat.

Prevenim și ne ferim de contracturi!

Trebuie sa ajustăm pe termen lung câteva dintre obiceiurile păguboase. Instalăm la birou un post de lucru ergonomic ca astfel să ajustăm înățimea scaunului și biroului pentru a poziționa computerul la nivelul ochilor.

post_de_lucru

Evadare și eliberare

O evadare la Ana Heallth Spa din cadrul Hotelului Europa este cea mai bună alegere pentru o abordare complexă a simptomelor.

Orice contractură în zona gâtului se va detensiona prin masaje de relaxare care stimulează circulația sanguină și terminațiile nervoase, dar și elimină contracturile dureroase. Nămolul, utilizat atât prin oncțiunea clasică cu nămol rece cât și cel cald, folosit la masaj, este o mană cerească pentru contracturi, eliberând tensiunea din corp și reducând totodată simțitor orice durere la nivelul gâtului sau umerilor.

Aplicațiile locale de caldură sub forma cataplasmelor cu nămol stimulează și ele circulația și relaxează musculatura.

Aici vei găsi răspunsul mult dorit la întrebările tale privind cum scapi de aceste dureri cumplite. Nu ezita să te alături și tu oamenilor fericiți și relaxați ! Poți spori calitatea vieții acum, fără amânare.

0 replies on “Contracturile musculare – Victimă: GÂTUL sau CERVICALA”