BALNEOTERAPIE și LACUL TECHIRGHIOL: EFECTE MIRACULOASE ASUPRA SĂNĂTĂȚII

Balneoterapia este cunoscută din timpuri străvechi pentru puterile sale miraculoase.

În Eforie Nord, Lacul Techirghiol este o sursă inestimabilă de sănătate prin apa sa sărată și nămolul sapropelic.

Potrivit unor documente, se pare că acestea au fost descoperite de legiunile romane staționate în regiunea Dobrogei. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin  insă armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1 800, împachetări cu nămol.

Lacul Techirghiol, situat pe țărmul Mării Negre, între localitățile Techirghiol, Eforie Nord și Eforie Sud, este cel mai întins lac salin din România, cu lungimea de 7.500 m, adâncimea de 9 m și salinitatea de peste 90 g/l. El se deosebește fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate că geneza este aceeași (liman fluvio-marin). Temperatura medie a apei este în general apropiată de cea a aerului.

masaj namolLa Ana Health Spa, cura balneo îmbină ritualuri tradiționale cu apă sărată și nămol cu proceduri moderne de tratament și recuperare. Aceste proceduri s-au dovedit extrem de eficiente în alinarea durerilor și vindecarea unei game largi de afecțiuni – afecțiuni reumatismale, lumbago, hernie de disc, recuperare postraumatică și postchirurgicală, afecțiuni neurologice, osteoporoză, tulburări circulatorii periferice, hipertensiune, afecțiuni dermatologice de tipul psoriazisului sau neurodermitelor, afecțiuni ginecologice inflamatorii cronice, sterilitate secundară, afecțiuni din sfera ORL.

Pachetele de balneoterapie de la ANA Hotels Europa si Ana Health Spa cuprind consultații medicale, câte 4 proceduri de fizioterapie / zi – băi cu nămol, băi cu plante, hidromasaj, dușuri subacvale, dușuri Vichy, dușuri ciclonice, împachetări cu parafină, masaje cu nămol, electroterapie și un raport medical pentru evaluare clinică, evoluție și recomandări.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *