Trenduri și terapii

Sezonul spa nu ar trebui să aibă vreo limitare temporală, întrucât relaxarea este binevenită mereu. Așa se întâmplă că ne pregătim  de un nou sejur la spa, odată cu deschiderea Ana Health Spa din cadrul Hotelului Europa.  Am stat de vorbă despre trenduri și terapii spa la Marea Neagră cu două doamne minunate: pe de-o parte cu Iuliana Tasie, managerul Hotelului Europa din Eforie Nord – Hotel Europa, unul dintre cele mai luxoase hoteluri de pe litoralul  românesc și pe de altă parte cu dr. Mihaela Cucu, directorul medical al centrului Ana Health Spa. Ne-au povestit noutățile cu care iese la rampă Ana Health Spa în această primăvară mult așteptată de noi toți.

Să povestim despre contextul în care evoluează Wellness-ul în Romania. Trenduri, terapii, cerere și ofertă.

Iuliana Tasie: Cererea consumatorilor de wellness urmează un trend constant crescător, semnificativ în ultimii doi ani. Presiunea provocărilor sociale, profesionale şi familiale/personale este din ce în ce mai intensă, uneori copleşitoare, iar urmările stresului prelungit îşi fac apariţia cu o frecvenţă crescută. Sunt afectatate în special persoanele cu vârstă cuprinsă între 30 şi 50 ani, dar nici tinerii nu sunt feriţi de aceste pericole. Dacă nu se intervine în timp util, ins­talarea sindromului burnout este inevitabilă, sindrom care în 2019 a fost încadrat la categoria boală şi tratată ca atare de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Drept urmare, oaspeţii noştri, şi în special cei mai tineri, devin tot mai conştienţi de necesitatea relaxării şi detaşării periodice din stresul cotidian şi iau în serios măsurile de prevenţie. Fie că iau o pauză mai lungă şi aleg un pachet medical pentru ameliorarea unor disfunc­ţii/afecţiuni sau un pachet de relaxare, fie că evadează în week-end sau vin pentru a beneficia de mare şi soare, marea majoritate optează pentru tratamente wellness în Spa-ul nostru, având la dispoziţie o ofertă bogată de masaje de relaxare, terapii ayurvedice, masaje tradiţionale orientale sau din insulele Pacificului, ritualuri coporale, tratamente faciale, şedinţe de Yoga, Pilates, etc.

Iuliana Tasie
Iuliana Tasie, director general Hotel Europa, Ana Hotels

Putem vorbi despre trenduri europene sau mondiale în materie de terapii?

Iuliana Tasie: Tendinţele la nivelul ţării noastre urmează bineînțeles trendurile remarcate la nivel european şi mondial. Consumatorii de turism, altfel decât cel clasic, cresc numeric şi sunt din ce în ce mai sofisticaţi, cu aşteptări şi preferinţe complexe şi îşi doresc o experienţă individualizată şi autentică. Aceştia optează din ce în ce mai mult pentru destinaţii complete şi complexe care să le furnizeze confort, emoţii, sentimente pozitive şi durabile, igienă impecabilă, pe scurt, experienţa stării de bine. Doresc să fie consideraţi şi trataţi ca oas­peţi, nu ca şi clienţi, vor să se simtă înconjuraţi de atenţie, solicitudine, căldură, bunăvoinţă, de un mediu prietenos şi sănătos.

Din discuţiile cu oaspeţii noştri se desprinde concluzia că ne-au ales pentru că le oferim atât o componentă medicală importantă, consultaţii medicale de înalt profesionalism, terapii diverse Terapii Ana Health Spa, care utilizează factorii naturali şi unici ai zonei – nămolul şi apa din Lacul  Techirghiol – aplicate de o echipă de profesionişti selectaţi după criterii serioase, cât şi terapii şi ritualuri wellness şi de înfrumuseţare, drept urmare profilul de Spa Medical reprezintă pentru noi un avantaj.

Turismul de sănătate, mai ales dacă se combină cu cel de wellness, se dezvoltă mai repede decât turis­mul în general, susţinut fiind de realitatea că măsurile de prevenţie scad riscul de îmbolnăvire, cresc calitatea vieţii şi reduc costurile. Ne distingem prin abordarea holistică a oas­peţilor noştri.

Nu există o graniţă între terapiile medicale şi terapiile şi ritualurile de wellness, ele se întrepătrund şi se combină armonios. În mod cert este mai uşor să ameliorăm o disfuncţie sau afecţiune dacă simultan relaxăm corpul fizic şi mental şi refacem echilibrul organismului văzut în ansamblu. În ultimii ani, numărul oas­peţilor cu vârstă de sub 40 de ani care au beneficiat de oferta noastră de terapii şi ritualuri wellness a crescut considerabil.

În alegerea locaţiei s-au orientat după experienţele anterioare personale sau ale prietenilor, cunoştinţelor, după reviews de pe internet, din social media şi cei mai mulţi îşi conturează singuri proiectul de vacanţă şi fac rezervările direct la destinaţie (proporţia ar fi de 70% rezervări individuale şi 30% prin agenţii şi turoperatori). În plus, criza economică şi repercursiunile ei asupra puterii de cumpărare fac ca oaspeţii să fie mult mai atenţi la preţuri. Calitatea serviciilor cuprinse în produsul achiziţionat este esenţială, un raport foarte bun calitate-preţ ne fidelizează oaspeţii.

A crescut constant preferinţa pentru terapiile efectuate manual în detrimentul celor care utilizează echipamente, pentru că nimic nu poate înlocui atingerea mâinilor terapeutului, emoţia care se transmite, comunicarea care se crează între oaspete şi terapeut. În acelaşi timp, clienţii apreciază din ce în ce mai mult serviciile bazate pe produse naturale şi organice fără conservanţi şi amelioratori (E-uri) şi devin din ce în ce mai atenţi la sănătatea mediului, în special consumatorii de Spa tineri. Aici intervine nivelul de educaţie şi instruire al oaspetelui, definitoriu pentru grija faţă de mediul înconjurător şi natură în general.

Pentru oaspeţii noştri, pe lângă calitatea serviciilor SPA, este important şi ambientul intern al destinaţiei: condiţiile de cazare, curăţenia, calitatea meselor, diversitatea meniului (vegan, bio, detox, tradiţional, etc), serviciile bar şi restaurant, amabilitatea personalului, existenţa unei grădini interioare superbe şi foarte bine întreţinute, piscinele exterioare (una cu  cu apă dulce şi una cu apă sărată de lac încălzită la 26< C unde se efectuează oncţiunile cu nămol rece), etc.

Calitatea mediului exterior locaţiei este şi ea un factor important în opţiunile de vacanţă ale oaspeţilor nostri şi se reflectă deseori în comentariile din chestionarele de satisfacţie sau din mediul online. Reabilitarea falezei şi zonei de promenadă ale staţiunii Eforie Nord, în curs de realizare, va creşte interesul şi adresabilitatea către Ana Hotels Europa.

Ce facilităţi de well­ness puneţi la dispoziţia turiştilor? Cu ce noutăți în materie de terapii vine noul sezon?

Dr. Mihaela Cucu:  ANA HEALTH SPA este o oază de calm şi linişte, creează ambientul cald şi condiţiile necesare pentru ca oaspeţii săi să nu mai simtă presiunea timpului şi să regăsească starea de bine. Oferim, prin combinaţia perfectă între modern şi tradiţie, sănătate, relaxare şi frumuseţe. Oaspeţi din ce în ce mai tineri iau o pauză de relaxare şi sănătate, fie vin singuri să-şi încarce rezervele de energie, fie cu familia ca o terapie de grup, dorind să compenseze timpul limitat pe care îl petrec alături de cei dragi.

Dr. Mihaela Cucu, director medical Ana Aslan Health Spa
Dr. Mihaela Cucu, director medical Ana Health Spa

Apropierea de mare, vecinătatea Lacului Techirghiol, factorii de cură naturali, serviciile unice oferite de o echipă de profesionişti cu experienţă sunt câteva din argumentele cu care ne dorim să-i cucerim şi să-i fidelizăm pe oaspeţii noştri. Ofertele noas­tre sunt veritabile escale de relaxare şi bien-etre ale trupului şi spiritului bazate pe cultura şi tradiţia balneară, 2100 mp sunt dedicaţi exclusiv stării de bine. Suntem singurul Spa de pe litoral care pune la dispoziţie două piscine cu apă sărată din Lacul Techirghiol, una exterioară recent inaugurată, încălzită la 26< C (pe marginea căruia se efectuează oncţiunile cu nămol rece într-un ambient de patru stele) şi una interioară terapeutică încălzită la 32-33< C. Zona indoor Aqua Salty Delight cuprinde şi două saune (una finlandeză şi una umedă), o fântână de gheaţă, o piscină pentru copii.

La Ana Health Spa încercăm să identificăm nevoile oaspeţilor noştri, verigile slabe şi să potenţăm, să stimulăm dorinţa de schimbare.

Organizăm periodic întâlniri şi mese rotunde cu specialişti invitaţi în care abordăm diverse teme de larg interes care gravitează toate în jurul STĂRII DE BINE – alimentaţia sănătoasă, sucoterapia, enzimoterapia (importantă enzimelor în sănătate), importantă unei vieţi active (practicarea exerciţiilor fizice în mod regulat), importantă meditaţiei şi a intros­pecţiei, reîntoarcerea la natură, utilizarea de remedii naturale şi organice pentru a ne menţine tinereţea, frumuseţea şi vitalitatea, etc.

Organizăm clase de yoga, stretching, de învăţare şi conştientizare a posturii corecte a corpului, informări despre suplimentele alimentare cu dezbateri pro şi contra, etc.

Oaspeţilor care doresc să-şi recapete greutatea ideală pentru a le spori încrederea în sine şi să elimine toxinele acumulate prin alimentaţie dezechilibrată, fumat şi stres, le oferim diete alimentare personalizate, diete cu sucuri naturale, asociate cu programe intense de hidroterapie, nămol, masaje variate, gimnastică în apă şi la sala, ritualuri complexe corporale şi tratamente facile cu efecte remarcabile într-un timp scurt.

Putem aminti câteva dintre terapiile vedetă ale Ana Health Spa?

Dr. Mihaela Cucu: Terapii cu nămol de Techirghiol, ritualuri cu miere organică, tratamente cu foițe de aur sau pulbere de diamant cu efecte anticelulitice și de modelare corporală, peelinguri corporale cu săruri marine și zahăr brun combinate cu uleiuri esențiale și ierburi aromatice, cu scorțișoară și ghimbir, cu pudră de alaun și lăptișor de matcă, împachetările cu unturi organice de sheâ, cocoș, măștile corporale cu argilă, portocală, iederă, curcumă,  alge marine, sunt doar câteva  dintre ofertele noastre destinate tonifierii și revitalizării corpului, eliminării toxinelor și eliberării stresului.

Masajul cu bețe de bambus e în unele cazuri dureros, dar elimină eficient celulita.

Reflexoterapia plantară, drenajul limfatic manual și masajul cu pietre vulcanice întăresc sistemul imunitar, echilibrează energiile și chakrele.

Masajele indiene ayuredice, masajul Shirodhara purifică corpul, eliberează tensiunile, oboseală, insomnia, depresia.

Masajul scalpului și al regiunii cervicale vă relaxează total și vă transpune în alte dimensiuni temporale.

Masajul cu scoici naturale calde, masajul hawaian Lomi Lomi (al mâinilor iubitoare), masajul delicat cu lumânări topite, sunt alte exemple de răsfățuri totale.

În sala de fitness dotată cu echipamente pentru toate grupele musculare, kinetoterapeuții noștri calificați creează programe personalizate de antrenament și urmăresc îndeaproape aplicarea lor, ajutând la refacerea tonusului și a rezervelor de energie.

0 replies on “Trenduri și terapii”